Tüp bebek uygulamasında ilaçlarla yeterli büyüklüğe getirilen yumurtalar genellikle vajinal yolla duruma göre abdominal yolla anestezi ile sedasyon altında steril koşullarda fifteen dakika suren OPU dediğimiz bir işlemle yumurta toplama işlemi yapılmaktadır.
Bu aşamada, kadının hormonal ilaçlar alarak yumurtalıklarının daha fazla sağlıklı yumurta üretmesi sağlanır. Yumurtalıkların uyarılması, kadının vücudunun tepkisine bağlı olarak tedavi approachı belirlenir ve ilaç dozajları ayarlanır. Bu süreçte, kadının sağlık durumu ve yumurtalık kapasitesi dikkatle değerlendirilir.
Ultrason takipleri sırasında değerlendirilen bir diğer faktör de rahmin içini döşeyen ve endometrium adı verilen tabakanın yapısı ve kalınlığıdır. Gebelik oluştuğunda endometriuma yerleşeceğinden bunun yapısı son derece önemlidir.
Yumurta hücresinin döllenme için yeterli olgunluğa ulaştığından emin olduktan sonra çatlatma iğnesi uygulanır ve yaklaşık 36 saat sonra laboratuvar ortamında seçilmiş olan kaliteli sperm hücreleri rahim içerisine transfer edilir. Bu uygulama sonucunda gerçekleşen gebelik oranı %fifteen civarındadır.
Embriyo transferi ağrısız bir işlem olduğu için anestezi gerekmemektedir. Embriyo transferi ultrason eşliğinde yapılmaktadır. Embriyolar çOkay ince bir kateter lawnımıyla rahim içine transfer edilir.
Erkeklerin sperm sayılarının azaldığı ve sperm hareketliliğinin az olduğu durumlarda uygulanır.
İncelenen sperm hücreleri özel tekniklerle bir hazırlık aşamasından geçirilerek aşılamaya hazır hale getirilmektedir. Bu işlem titizlikle uygulanması gereken bir işlemdir ve mutlaka bu alanda uzman embriyologlar tarafından yürütülmesi gerekmektedir.
Bazı durumlarda tüp bebek tedavisi yoluna gidilebiliyor. Tüp bebek tedavilerinde insanlar kesinlikle sabırlı olmalıdırlar. Bu tüp bebek tedavileri sadece evli olan insanlara uygulanabiliyor. Bu tedavi uygulamasının herhangi bir sınırı yoktur.
Eğer cifler aşılama tedavi yöntemini tercih ederlerse, adetin PCOS two. veya 3. günlerinde hastaneye gidilmesi ve muayene olunması gerekiyor. Kadının rahminde herhangi bir challenge yok ise bazı hormon iğnelerinin kullanılması ile yumurtalıklara uyarı veriliyor ve yumurta takibi süreci başlamış oluyor. 10 ile 12 günlük bir sürecin hemen ardından çatlatma iğnesi uygulanıyor. Daha sonra 36 saatin ardından sperm kadının rahmine enjekte ediliyor.
Uygulanan tüp bebek aşamaları arasında ikinci sırada yer alan bu işleme başlamadan önce vajen bölgesine ultrason probu yerleştirilir. Bu sayede doktor tarafından yumurtaların Web bir şekilde görüntülenmesi de sağlanmış olur.
Aşılama tüp bebek değildir. Her ikisi de kısırlık tedavisinde kullanılan gardenımcı üreme teknikleridir ve aralarında bazı farklılıklar vardır.
Preimplantasyon genetik taramada ise belli bir hastalık araştırılmaz; tüm kromozomlar mümkün olduğunca olası bir genetik issue için taranır.
Tedaviyi PCOS uygulayan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından yukarıda sıralanan ilaçlar arasından hangilerine ihtiyaç olduğu belirlenir ve kullanılır. Bu ilaç listesine yenileri eklenebilir ya da bazılarının kullanımına gerek olmayabilir.
Tüp bebek tedavisinin uygulanabilmesi için öncelikle bireylere çeşitli testler yapılmaktadır. Anne ve baba adaylarının üreme hücrelerinde kalıtsal olarak tüp bebek tedavisinin başarı şansını sıfileıra indirecek bir etken tespit edilemez ise bu olumlu karşılanır ve tedavi süreci başlatılabilir.
Aşının tuttuğunu nasıl anlarız?Aşırı stres hamile kalmayı engeller mi?Avokado bebeğin tutunmasına propertyımcı olur mu?Avokado meyvesi ne işe yarar?Avokado yumurta kalitesini artırır mı? SON YAZILAR Tüp bebek embriyo transferi sonrası ne yemeli?